GoPro 6 test og prissammenligning – Her er eksperternes vurdering

1

I denne artikel får du et overblik over det nye action-kamera GoPro 6, som er en ny version af den utroligt populære og innovative forgænger GoPro 5.

GoPro Hero 6 er skabt til den forbruger, som ønsker at kunne indfange unikke øjeblikke, der er præget af bevægelse eller utrolige omgivelser og samtidig få en meget høj kvalitet af optagelserne.

Modellen er blevet testet af en række eksperter, som alle vurderer, hvad der er værd at lægge mærke til ved GoPro Hero 6. Det tæller 12 forskellige ekspertkilder som blandt andet wired.com, digitaltrends.com, digitalfoto.dk og cnet.com.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give dig et bedre overblik over kameraets funktioner, muligheder, anvendelighed og fordele og ulemper, og undervejs linker vi til forskellige YouTube-videoer for give en bedre visuel oversigt.

I denne artikel findes:
🔸
Introduktion til GoPro 6
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af GoPro 6
🔸 Inkorporerede YouTube-videoer for bedre visuelt overblik

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til GoPro 6

Hører man til den gruppe af videoentusiaster, som brænder for at filme og indfange alle de vigtige øjeblikke, og som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af det optagede video-materiale? Så vil GoPro 6 højest sandsynligt være et godt indkøb.

Er man ydermere en fartglad og eventyrlysten sjæl, som ønsker at forevige ethvert øjeblik, uanset om man befinder sig på en skipist i rygende fart, på vandring mellem jungler og bjerge eller lige under havets blå overflade, så bør man yderligere se nærmere på GoPro 6.

GoPro 6 er nemlig et kamera, der er skabt til actionfyldte rejser og eventyr rundt omkring i hele verden.

Læg mærke til at kameraet bestemt ikke er billigt, men til gengæld får man et helt topmoderne kamera med den nyeste teknologi, som er skabt til at gøre kvaliteten af videoerne utrolig god og levende.gopro 6 test

GoPro 6 i korte træk – funktion og muligheder

GoPro 6 ligner forgængeren GoPro 5 til forveksling og er udformet som en lille mørkegrå firkant med skærm og linse. GoPro 6 er et lille og kompakt kamera, som kan puttes i lommen, og modellen vejer kun 118 gram i sig selv. Eftersom GoPro 6 og GoPro 5 er så ens, kan man bruge det samme tilbehør.

Indvendigt adskiller de to modeller sig dog en del, da GoPro 6 har en GP1-chip processor. Modellen kan understøtte 4K optagelser, hvilket betyder, at man kan tage 60 billeder per sekund på modellen. Når der er tale om slow motion, kan man tage hele 240 billeder i sekundet. Modellen er yderligere udstyret med en elektronisk billedstabilisator, som sikrer, at rystelser minimeres og ikke forstyrrer optagelserne.gopro6-hero-black

Den højeste video-opløsning er 3840 x 2160, og modellen har en billedopløsning på 12 Mp. Når man optager, kan man optage i forskellige modus, og det inkluderer også nattevisning, og der er mulighed for time-lapse optagelse.

Ønsker man at bruge kameraet til at tage fotografier, kan man optage still-billeder i HDR og RAW.

GoPro 6 er udstyret med en 2 tommers touch-skærm med flere forskellige indstillinger og menuer. Har man handsker på, kan man også styre modellen via knapper, og har man ikke tid til at trykke og berøre kameraet, så har modellen også en integreret stemmestyring med tre mikrofoner, hvor 12 forskellige kommandoer er forud-programmerede. Denne funktion skal slås til manuelt, men herefter kan man både optage, slukke og tænde kameraet plus meget mere med stemmen.

GoPro 6 kommer med et batteri, der har en levetid på 1 time og 55 minutter. Modellen har derudover GPS, som kan holde styr på mange forskellige data omkring tid og sted.

gopro 6 prissammenligningMan kan bruge modellen både til vandring, løb, cykling, snesport og endda vandsport, og har man behov for at dykke overfladisk, er GoPro 6 også vandtæt ned til 10 meter uden brug af ekstra beskyttelse.

For at få optagelserne fra GoPro 6 over på telefon, tablet eller computer, kan man hente GoPro-app’en, og modellen kan kommunikere med andre enheder via både Bluetooth, Wi Fi, USB og HDMI. Overførslen af data er tre gange hurtigere end tidligere.

 

GoPro 6 specifikationer:
🎥 12 megapixelkamera med 30 billeder/sekund
🎬 4K60 og 1080p240
💦 Vandtæt ned til 10 meter uden kamerahus
🔊 WiFi og Bluetooth
👆Touch display
📣 Stemmestyring
🎯 GPS måler højde, distance med meter

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.190,00 Kr. 0,00 Kr. 3.190,00 Kr. Læs mere
3.490,00 Kr. 0,00 Kr. 3.490,00 Kr. Læs mere
3.549,00 Kr. 0,00 Kr. 3.549,00 Kr. Læs mere
3.990,00 Kr. 0,00 Kr. 3.990,00 Kr. Læs mere
4.249,53 Kr. 0,00 Kr. 4.249,53 Kr. Læs mere

 

Til lands, vands eller i luften? Hvis du ønsker at se med egne øjne, hvad du kan bruge GoPro 6 til, så se med her på denne video fra GoPro selv. Videoen viser nemlig kameraets mange anvendelsesmuligheder:


Det siger eksperterne om GoPro 6:

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 12 test af GoPro 6, hvor de forskellige magasiners eksperter har afprøvet GoPro 6 og givet deres vurdering af kameraet.

Chip.de

chip.de
Vurdering: ”Sehr gut” hos chip.de

Det tyske onlinemagasin Chip.dk har også afprøvet GoPro 6 og kalder dette action-kamera for ”kongen på pisten”. Har man pengene (modellen er ikke billig), så vil GoPro 6 være noget af et drømmekamera for action-eventyren, der gerne vil filme bedrifterne.

Det, som chip.de nok hæfter sig mest ved, er den forbedrede billedkvalitet i forhold til tidligere modeller, som er utrolig god. Eksperterne kalder ligefrem billedkvaliteten for ”førsteklasses”, da modellen registrerer billeder i skarp opløsning med 60 billeder per sekund – og i slow motion er der tale om 240 billeder per sekund, og disse tal er meget, meget høje.

Ønsker du at se, hvad GoPro 6 kan ude i den storslåede natur, så se med på denne YouTube-video, hvor slow motion-optagelserne demonstreres på New Zealand:

Chip.de har bedømt GoPro 6 på flere parametre, og det første er naturligvis billedkvaliteten, som får en score på 93,2 procent. Herefter kommer udstyr og håndtering, som får imponerende 100 procent, og batterilevetid på 77,6 procent.

Den lidt lavere – men stadig gode – score til batteriet kommer, fordi den lovede batterilevetid på knap to timer ikke overholdes helt. GoPro 6 kan holde omkring 70 minutter ifølge Chip.de’s test, hvilket stadig er fint.

Chip.de er deslige glade for modellens forbedrede dataoverførsel og hurtige Wi Fi, som tidligere har været problematisk, idet man nu kan overføre selv længere optagelser på kort tid – man kan endda live-overføre billederne.

Også GoPro 6s stemmekontrol og vandtæthed uden ekstra beskyttelse er aspekter, som chip.de også er glade for, og de kommenterer også, at hvis man allerede kender til GoPro’s betjeningssystemer, så er betjeningen lettilgængelig på den to tommer store touch-skærm.

Er man ny, tager det lidt tid at vænne sig til systemet. Læs hele anmeldelsen her.


Techradar.com

techradar

Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Den internationale teknologiside techradar.com kalder GoPro 6 for det mest kraftfulde action-kamera nogensinde, og der er rigtig mange fordele ved kameraet. Modellens forbedringer i forhold til tidligere modeller er markante, og det tæller blandt andet et nyt og unikt chip-system kaldet GP1 processor, som gør, at GoPro 6 kan foretage 4K videooptagelser, som er dobbelt så gode som forgængeren GoPro 5.

Det betyder, at billederne bliver langt bedre og har en mere glidende overgang mellem hinanden, og det giver en højere skarphed.

Hvis man gerne vil lave slow motion-optagelser, så er GoPro 6 også det rette valg ifølge techradar.com. Er man en virkelig video-entusiast, så vil denne funktion alene være nok til at investere i kameraet, for man vil opleve den utroligt forbedrede stabilitet, den dynamiske rækkevidde og bedre optagelser i dårlig belysning.gopro-hero-6-kamera

Techradar.com fremhæver også modellens betjening via touch-skærmen. Dette fungerer rigtig fint, og modellen er meget responsiv. Hvis det er for besværligt at skulle betjene GoPro 6 med fingrene, så er techradar.com også glade for modellens stemmekontrol, som kan slås manuelt til. Det er let at aktivere den, og herefter kan simple kommandoer sætte kameraet i gang.

Der findes 12 stemme-kommandoer, som dækker stort set alt det, man skulle have brug for. Som en ekstra smart funktion kan man endda slukke for GoPro 6 via stemmen, hvorefter modellen lukker sig ned til et dvale-niveau, som forbruger et minimum af strøm, indtil man tænder kameraet igen – også via stemmen. Foretager man sig ikke noget, så slukker GoPro 6 helt efter otte timer.

Techradar.com nævner også et par andre fordele ved GoPro 6, og det tæller den vandtætte krop, som faktisk er vandtæt, og en klart forbedret WiFi-forbindelse og hastighed.

Dog kommer man til at betale for den gode billedkvalitet og de mange funktioner og specifikationer på GoPro 6, for modellen er et meget dyrt kamera. Læs hele anmeldelsen her.


Ekstra Bladet

ekstra-bladet
Vurdering: 5 stjerner ud af 6

Eksperter fra den danske avis Ekstra Bladet har afprøvet GoPro 6 sammen med forgængeren GoPro 5 for at finde ud af, om den nye version er så meget bedre end den tidligere version.

Ekstra Bladet har sammenlignet modellerne på parametrene billedstabilisering, lydkvalitet, billedkvalitet og funktioner og konkluderer, at løbet er tæt, men GoPro 6 bliver kåret som vinder.

Det sker på begrundelse af, at GoPro 6 godt nok er en del dyrere end forgængeren, men til gengæld er flere af kameraets aspekter blevet væsentligt forbedret. De danske eksperter hæfter sig især ved billedkvaliteten og funktionerne, hvor GoPro 6 stråler.

Billedkvaliteten på GoPro 6 er nemlig tydeligt forbedret, idet modellen er rigtig god til at eksponere billeder korrekt og hurtigt skifte mellem lyse og mørke scener, hvilket giver langt bedre optagelser.gopro6-outdoor

Billede taget med GoPro 6

Også specifikationerne på GoPro 6 imponerer, da man kan optage i højere kvalitet med for eksempel 4K med 60 billeder per sekund og slowmotion i 1080p med 240 billeder per sekund.

Billedstabiliseringen er essentielt på et godt action-kamera, og det har GoPro 6 også – ifølge Ekstra Bladet bare ikke voldsomt meget forbedret sammenlignet med forgængeren. GoPro 6 er vandtæt, hvilket er et stort plus, men til gengæld halter lyden en smule på modellen.

De danske eksperter vurderer, at hvis lyden er meget vigtig for en – hvis man for eksempel skal bruge optagelserne til en blog – så bør man optage lyden på en ekstern mikrofon i stedet.

Ekstra Bladet kommenterer som det sidste, at GoPro 6 fungerer via en touch-menu. Betjeningen er blevet meget hurtigere på GoPro 6, men det skal også nævnes, at det kan være lidt svært at finde rundt i de mange indstillinger, der findes på GoPro 6. Dette kræver dog blot lidt tilvænning. Læs hele anmeldelsen her. 


Engadget.com

engadget_logo
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

For eksperterne fra den store teknologi-side engadget.com ser GoPro 6 umiddelbart ikke ud til at være anderledes end forgængeren GoPro 5 – faktisk er modellerne stort set identiske til det punkt, hvor man stort set ikke kan se forskel på de to modeller. Men efter et par minutters brug står det klart for eksperterne, at det indre i GoPro 6 virkelig er anderledes i forhold til forgængeren.

GoPro 6 byder nemlig på markante forbedringer, hvad angår flere forskellige aspeker. Det tæller hovedsagelig billedestabilisering, slow motion og billedkvalitet.

Eksperterne mener, at vurderingen af et kamera ultimativt står og falder med billedkvaliteten – uden en god billedkvalitet er alle andre funktioner og specifikationer ligegyldige. Heldigvis for GoPro 6 er det især netop billedkvaliteten, der imponerer. Det sker delvist på grund af den nye GP1-chip.

Eksperterne fortæller, at man med det samme kan se forskellen, da billederne er synligt skarpere – for eksempel kan man se, at bladene på træerne har langt flere teksturer, når man tager naturvideoer.

Tidligere var det ens egen rolige hånd eller placeringen på et objekt, der sørgede for et stabilt billede eller video.

På GoPro 6 sørger den elektroniske billedestabilisering for, at overgangen mellem billederne bliver rolige og glidende i stedet for hakkende, og det resulterer i langt bedre videokvalitet samt også mere naturlige billeder. Dette er en stor fordel, hvis man ønsker at filme stærke bevægelser – for eksempel vandring, løb eller skateboarding. Laver man optagelser i slow motion, vil man også glæde sig over de mange valgmuligheder inden for denne form for optagelse.

Det er ikke mange ulemper, engadget.com finder angående GoPro 6. Prisen er dog noget høj, og så havde eksperterne foretrukket et nyt design i forhold til forgængeren.

Ønsker du at vide mere om engadget.com’s anmeldelse af GoPro 6, så kan du se det hele visuelt på denne YouTube-video. Læs hele anmeldelsen her.


Wired.com

wired
Vurdering: 8 stjerner ud af 10

Det amerikanske teknologimagasin wired.com’s første kommentar angående GoPro 6 er, at hvis man er entusiastisk vedrørende slow motion-optagelser og flot 4K, så er modellen et rigtig godt valg.

Der lægges positiv vægt på modellens kompakte og lille design, som gør GoPro 6 let at tage med og filme løs. Man behøver ikke GoPro 6 for at lave gode optagelser udenfor, men hvis man holder af video-nørderi, så tilbyder dette lille kraftfulde kamera rigtig mange oplevelser.GoPro-Snorkeler

Via den nye processor-chip GPI forbedres billedkvaliteten markant, og dette har måske ikke den store betydning for en gennemsnitslig hjemmefotograf, men hvis man er en professionel eller semi-professionel videoskaber, så er forskellen meget stor.

Den høje opløsning og bløde overgang mellem billederne giver virkelig gode videooptagelser, og det gælder også, hvis man vil optage i slow motion. De 240 billeder per sekund giver muligheden for at se alle detaljerne, og det vil passe rigtig godt til blandt andet sports-optagelser, hvor man vil kunne se hver en detalje. I den forbindelse nævner wired.com, at man også bør have en moderne og kraftfuld computer, hvis optagelserne fra GoPro 6 skal kunne ses optimalt.

Wired.com bemærker kun et par enkelte problemer, når der filmes, og det er angående videooptagelser i dårligt lys. Denne funktion er stadig forbedret i forhold til tidligere kameraer, men man kan stadig opleve lidt ”støj” på disse optagelser – dette kan dog redigeres væk i de fleste tilfælde.

Batterilevetiden er et andet aspekt, hvor eksperterne fra wired.com ikke er imponerede – derfor bør man investere i et ekstra batteri, da batteriet på GoPro 6 også tappes en del, når kameraet blot ligger tændt i lommen.

Wired.com konkluderer, at GoPro 6 nok vil være en tand for dyrt, hvis man ønsker at investere i sit første action-kamera. Men er man garvet inden for feltet og ønsker det bedste af det bedste, så vil GoPro 6 være et godt valg – prisen til trods. Læs hele anmeldelsen her.


Tek.no

tek.no
Vurdering: 9 stjerner ud af 10

Det første, eksperterne fra den norske teknologi og forbrugerside lægger mærke til ved GoPro 6, er, at modellen ligner forgængeren GoPro 5 til forveksling – men som bonus betyder det også, at de to modeller så kan bruge det samme ekstraudstyr.

De norske eksperter var ikke så imponerede over billedkvaliteten på forgængeren GoPro 5 samt et par andre af modellens funktioner. Derfor starter tek.no i det små på papiret, hvor det ses, at GoPro 6 har fået flere løft – især angående billedfrekvensen og billedkvaliteten. Dette skulle også afprøves i praksis, og her konkluderer nordmændene, at GoPro 6 vitterligt er langt bedre end alle andre konkurrenter på markedet.

Det begrundes med, at billedernes skarphed bare er bedre. Når man filmer i rolige omgivelser, fremstår billederne mere skarpe, og eksponeringen bliver bedre, men når der filmes med mere bevægelse i billedet, bliver kontrasten endnu tydeligere i GoPro 6’s favør, idet modellen leverer langt skarpere billeder og en bedre stabilitet.

Der findes mange, mindre funktioner på GoPro 6, som kan være underholdende og skægge. Tek.no hæfter sig ved GPS-systemet, der gør, at man kan registrere både fart, distance, højdemeter, kompas og G-force.

De norske eksperter er også glade for modellens betjening, som er blevet meget mere overskuelig siden forgængerne fra GoPro – det er nemlig farvel til uoverskuelige listemenuer med tung navigering, som i stedet erstattes af en høj overskuelighed og en enkel touch-berøringsskærm.

Dog har eksperterne et par kritikpunkter vedrørende modellen, og det er blandt andet angående netop touch-skærmen, for hvis man har handsker på, så kan man ikke bruge touch, hvilket gør det nødvendigt at bruge gammeldags knapper i stedet.

Herudover konkluderer tek.no, at prisen på GoPro 6 er lidt for høj i forhold til, hvad kameraet kan, men det ændrer ikke på, at her er tale om et meget anvendeligt kamera med gode funktioner og virkelig god billedkvalitet.

Som nævnt af eksperterne fra tek.no, så er det ikke til at komme udenom, at GoPro 6 og forgængeren GoPro 5 har mange af de samme karakteristika og har flere af de samme funktioner.

Ønsker du at se forskellen med egne øjne, så se med på denne YouTube-video, hvor forskellene demontereres. Læs hele anmeldelsen her.


Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Det første, som det engelske teknologi-site techadvisor.co.uk lægger mærke til ved GoPro 6, er modellens forbedrede og imponerende billedkvalitet, stemmekontrollen, og at den er vandtæt.

GoPro 6 ligner forgængeren GoPro 5 til forveksling, og som så mange andre testkilder sammenlignes de to modeller med hinanden her. Techadvisor.co.uk bemærker her, at GoPro 5 var et meget innovativt og banebrydende kamera med både vandtæthed, opgradering angående billedkvalitet samt øget videostabilisering.

Men GoPro 6 kan bare gøre det hele lidt bedre ifølge de engelske eksperter. Som en bonus gør de to modellers ydre ensartethed, at tilbehøret til GoPro 5 også kan bruges til GoPro 6 – det gør modellen lidt billigere i drift, da prisen ellers er noget høj.

Modellen er vandtæt helt ned til 10 meter, og foretager man blot mere overfladiske dykker-optagelser, så behøver modellen slet ikke yderligere vand-beskyttelse. Det er imponerende og gør det let at tage kameraet med allevegne.

GoPro-dykkerBilledkvaliteten og stabiliteten er nok GoPro 6’s mest attraktive aspekt ifølge eksperterne, men med en dobbelt så god kvalitet i forhold til forgængeren er dette også imponerende.

Eftersom modellen arbejder med tre akser i stedet for to angående stabilitet bliver optagelserne mere glidende, hvis man for eksempel optager, mens man går op og ned. GoPro 6 er både god til dagsoptagelser og aftenoptagelser, men skal man se, hvor GoPro 6 virkelig kommer til sin ret, så bør man optage i omgivelser, hvor der er masser af lys.

Har man brug for at optage i slow motion – ideelt til sportsudøveren – får man med GoPro 6 ekstremt detaljerede slow motion-videooptagelser.

Hvor de fleste eksperter er mest optagede af GoPro 6’s evner inden for videooptagelser, bemærker de engelske eksperter dog også, at billedfotografierne er blevet bedre – blandt andet kan man indstille op til ti-sekunders long exposures (langtids-eksponerings-billeder) til nattebilleder. Læs hele anmeldelsen her.


Pcmag.com

PCMag
Vurdering: ”Excellent” hos pcmag.com

Computermagasinet pcmag.com skriver i deres anmeldelse af GoPro 6, at modellen stort set er en opgradering af forgængeren GoPro 5 og med stort set det samme udseende, for de to modeller er næsten identiske at se på.

Pcmag.com noterer, at GoPro 6 er et meget dyrt kamera, men til gengæld er opgraderingen i forhold til GoPro 5 så mærkbare, at det er de ekstra penge værd – pcmag.com nævner i denne sammenhæng, at GoPro 6 er det bedste action kamera, som de har afprøvet.

Billedkvaliteten er et af de aspekter, hvor GoPro 6 har fået en tydelig opgradering ifølge pcmag.com, og denne opgradering tilføjer en langt bedre stabilitet samt et langt højere antal billeder per sekund. Alene dette højner modellens kvalitet betydeligt, da videooptagelserne bliver langt mere flydende og uden hak.GO-PRO-HERO-BLACK-6

Også slow motion-optagelseskvaliteten har fået et solidt kvalitetsløft, således at man kan se disse optagelser helt tæt på i rigtig god og professionel kvalitet.

Pcmag.com er også glade for GoPro 6’s kompakthed, og selv om touch-skærmen er lille, er den let at bruge – den er kun to tommer.

Lyset fra skærmen er skarpt, og det er let at se indholdet fra flere vinkler, samt at touch’en virker rigtig fint. Ønsker man ikke at bruge manuel betjening, fremhæver pcmag.com også stemmekontrollen på GoPro 6, som man tillige kan betjene kameraet med.

Angående forbindelser er GoPro 6’s trådløse tilkobling blevet forbedret. Modellen fungerer både med Bluetooth og WiFi og kan kommunikere med både iOS- og Android-telefoner via en app. GoPro 6 har endvidere GPS-funktion, så man altid kan se korrekt klokkeslæt og tilføje optagelsessted. Læs hele anmeldelsen her.


Digitaltrends.com

Digital trends
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologi-siden digitaltrends.com har også testet action-kameraet GoPro 6 og kalder modellen for markedets bedste. Det lægges især vægt på opgraderingen i forhold til forgængeren GoPro 5, som er både markant og brugbar.

Om man bør betale den høje pris, som GoPro 6 koster, er en smagssag og et spørgsmål om behov. Digitaltrends.com mener, at man bør se på, om man virkelig har brug for alle de funktioner og den ekstra høje billedkvalitet, som GoPro 6 har. Har man det, hvis man for eksempel er en semi-professionel sportsudøver eller en ægte foto-/video-nørd, som har brug for en usædvanlig høj billedkvalitet, så kan man ikke komme udenom, at GoPro 6 er det bedste, man kan købe for penge. Har man ikke helt så høje krav, kan man godt nøjes med forgængeren GoPro 5, som nu er faldet i pris.

GoPro 6 bringer uomtvisteligt mange nye kvaliteter og funktioner frem i lyset med en helt unik og fantastisk billedkvalitet, hvor modellen kan understøtte 4K og dermed optage med de mange billeder per sekund. Og dertil kommer den imponerende billedstabilitet samt den dynamiske spændevidde og de klare farver, som give ekstra gode optagelser.

Herudover er GoPro 6 en investering for fremtiden, for kvaliteten og robustheden er høj, og der venter mange års brug af dette kamera forude.

Ønsker du at se GoPro 6 i aktion med 4K, så se med på denne YouTube-video fra Bali, hvor farver og billedkvalitet træder iøjefaldende frem.

Udover kvaliteten af optagelserne fremhæver digitaltrends.com også modellens vandtæthed helt uden ekstra beskyttelse samt den indbyggede touch-skærm, som fungerer uden problemer – kender man på forhånd GoPro, så er det meget let at komme i gang.

Digitaltrends.com nævner dog også, at man bør være opmærksom på, at det kræver en kraftfuld computer, hvis man skal have det maksimale ud af redigeringen af GoPro 6’s videooptagelser. Læs hele anmeldelsen her. 


Digitalfoto.dk

digitalfoto.dk logo
Anbefales af digitalfoto.dk

Den danske fotoside Digitalfoto.dk deltog i GoPros pressemøde for lanceringen af modellen GoPro 6, hvorefter det var tid for de danske eksperter at prøve modellen. Forventningerne var høje, og de danske eksperter blev imponerede over modellen allerede ved første afprøvning.

Det gælder især antallet af billeder per sekund, da modellen kan filme med op til 240 billeder per sekund. Dette er en fordobling i forhold til tidligere, og det kan lade sig gøre på grund af den nye og kraftigere billedchip PG1.

Eftersom billedfrekvensen på GoPro 6 er så høj, som den er, så er dette kamera især velegnet, hvis man ønsker at lave ekstreme slow motion-optagelser, idet de mange billeder per sekund giver en flottere og mere flydende billedkvalitet.

Digitalfoto.dk’s afprøvning af GoPro 6 viste også, at denne model især er fordelagtig at anskaffe sig, hvis man går op i video-delen. De almindelige billeder minder om de billeder, man kan tage med et godt smartphone-kamera ifølge de danske eksperter, men opløsningen for de levende billeder er med det imponerende 4K med en billedfrekvens på 60.

Under optagelserne var det især den hurtige dynamik, hvor kameraet hurtigt kan skifte mellem lyse og mørke områder, som imponede, men også de mange detaljer, som kameraet får med – og også helt i yderområderne.

gopro-ski

En af GoPro 6s smarte funktioner er stemmestyringen. Der er delte meninger om, hvorvidt denne stemmestyring er god og sensitiv nok – især i larmende omgivelser – men de danske eksperter har afprøvet funktionen og konkluderer, at det virker ganske fint. Ved blot at sige en kommando, adlyder kameraet. Læs hele anmeldelsen her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: 9 stjerner ud af 10

En af verdens største testsider, trustedreviews.com, anser GoPro 6 for værende et noget dyrt action-kamera, men hvis man ønsker markedets absolut bedste model, så bør man alligevel investere i GoPro 6. Eksperterne fortsætter og kalder modellen for en evolution af en allerede vindende formular – med adressering til forgængeren GoPro 5.

Som de fleste andre testkilder er trustedreviews.com først og fremmest imponerede over den forbedrede billedkvalitet, som kommer med den specialdesignede GP1-chip. Den gør, at man nu kan tage billeder med en langt højere opløsning og tage langt flere billeder per sekund – faktisk bliver præstationen dobbelt så god sammenlignet med forgængeren GoPro 5.

Blandt de mange andre forbedringer på GoPro 6 findes især touch-skærmen ifølge trustedreviews.com. Displayets kvalitet er nu bedre og farverne klarere, mens touch-responderingen er forbedret meget – nu registrerer modellen selv den mindste berøring.

Eksperterne vurderer også stemmestyringen, som i teorien er en rigtig god ide. Dog kan det være svært at få det til at virke, hvis man befinder sig steder med meget omkringliggende støj – for eksempel i blæsevejr.

Endvidere hæfter eksperterne sig ved de internet-baserede funktioner. Det tæller den tilhørende GoPro app, som selv ved, hvornår der er nye optagelser på kameraet og automatisk downloader det. WiFi-forbindelsen er også blevet markant forbedret, hvilket betyder, at man hurtigere kan overføre filer. Læg dog mærke til at sådanne overførsler tærer på batteriet.

Sammenlagt er der ifølge trustedreviews.com stort set kun fordele ved GoPro 6. Skal der nævnes ulemper, er det igen prisen og den lidt uregerlige stemmekontrol, samt at kameraet kan blive meget varmt af og til. Læs hele anmeldelsen her.


Cnet.com

cnet logo
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Eksperterne fra den amerikanske teknologi-side cnet.com betegner GoPro 6 et ”episk, lille kamera”. Modellen vurderes ud fra fire forskellige aspekter, som tæller design, funktioner, præstation og billedkvalitet, og skalaen går fra 0-10.

GoPro 6 scorer højt på alle parametre med 9 i både design, funktion og præstation samt 8 i billedkvalitet. Dette er en meget høj score, og eksperterne er da også ovenud imponerede over GoPro 6.

Umiddelbart lægger eksperterne mærke til, hvordan GoPro 6 udseendemæssigt ikke adskiller sig fra forgængeren GoPro 5. Mange af funktionerne er de samme, og det gælder blandt andet vandtætheden helt ned til 10 meter, indgange, kontrolpanel, betjening og batteri.

Alle disse aspekter var også rigtig gode på forgængeren, men hurtigt erfarer eksperterne, at der er mere indeni GoPro 6, end man kan se – man kommer dog også til at betale en stor sum penge for at få den nyeste teknologi på GoPro 6.

Det er især GoPro 6’s nytænkende elektroniske billedstabilisering, som eksperterne fremhæver som en stor fordel på GoPro 6. Når man bevæger sig, er det uundgåeligt ikke at ryste på kameraet, men GoPro 6’s billedstabilisering modvirker rystelserne fra vibrationerne. Foretager man meget store udfoldelser, er det dog ifølge eksperterne stadig en god ide med en holder til kameraet.

Herudover fremhæves billedkvaliteten på GoPro 6 også, da den nye GP1-chip gør, at man tager flere billeder per sekund, som giver bedre billeder og mere glidende overgange imellem billederne.

Farverne bliver også klarere og billederne skarpere – læg dog mærke til at denne nye teknologi i kameraet også kræver en kraftfuld computer.

Cnet.com lægger herudover også vægt på GoPro 6’s forbedrede forhold til mobiltelefon, tablet eller computer. GoPro har nemlig haft fokus på at skabe mobile app’s, som gør det lettere at redigere og dele videooptagelserne med mobiltelefonen. GP1-chippen giver ekstra kraft til overførelsen, så hele overleverings-processen går lidt hurtigere. GoPro 6 har derfor hurtigere WiFi end tidligere.

Heller ikke cnet.com finder mange problemer eller mangler ved GoPro 6. Som mange andre testkilder nævner de også den høje pris, og herudover også batterilevetiden, som drænes hurtigt, når man bruger de mange ekstrafunktioner. Læs hele anmeldelsen her.


Samlet konklusion

I det foregående har vi gennemgået, hvad eksperterne fra tolv forskellige testkilder siger om action-kameraet GoPro 6.

Det er meget de samme aspeker, som fremhæves, og her er især tale om den forbedrede billedkvalitet på GoPro 6 i forhold til forgængeren GoPro 5 – de to modeller ligner i øvrigt hinanden til forveksling på ydersiden. Herudover giver billedstabiliseringen nu langt bedre og mere rolig optagelser, og slow motion-optagelser blive helt fænomenale.

Desuden fremhæves flere mindre funktioner, som skaber et komplet produkt. Her er blandt andet tale om vandtætheden på ned til 10 meter, en god touch-skærm med stemmekontrol samt en forbedret WiFi-forbindelse.

hero-6-goproEksperterne kan stort set ikke finde nogle ulemper ved GoPro 6 – bortset fra én ting, som alle er enige i: Prisen. GoPro 6 er nemlig et meget dyrt kamera.

Herudover er nogle af eksperterne lidt utilfredse med batteriets levetid, og det vil muligvis være nødvendigt med en meget kraftfuld computer, hvis man skal få det maksimale ud af videoerne.

Hvis du ønkser at sammenligne GoPro 6 med GoPro 5, så kan du med fordel læse vores GoPro 5 artikel. I denne artikel sammenligner vi også en lang række eksperttests, så du kan få det fulde overblik over hvad eksperterne mener om kameraet.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.190,00 Kr. 0,00 Kr. 3.190,00 Kr. Læs mere
3.490,00 Kr. 0,00 Kr. 3.490,00 Kr. Læs mere
3.549,00 Kr. 0,00 Kr. 3.549,00 Kr. Læs mere
3.990,00 Kr. 0,00 Kr. 3.990,00 Kr. Læs mere
4.249,53 Kr. 0,00 Kr. 4.249,53 Kr. Læs mere