Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Playstation VR briller test

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Med de nye PlayStation VR briller bliver virtual reality for alvor tilgængelig for den almindelige forbruger. Det har været undervejs i snart 30 år og vil for alvor revolutionere spiloplevelsen. Læs med her og find ud af, hvad alle de førende netmedier mener om de nye, spændende briller.

I denne artikel findes:
🔸 Introduktion til PlayStation VR
🔸 Tilbuds guide – Prissammenligning af PlayStation VR
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af PlayStation VR

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


For snart små 40 år siden imponerede Commodore 64-computeren med ”avancerede” spil som for eksempel Ping-Pong og mange andre. Dengang bliv de afviklet i grov pixeleret grafik, men siden da er udviklingen i spilindustrien gåede rasende hurtigt. I dag har næsten ethvert hjem en spilkonsol som eksempelvis Playstation, der med enorm computerkraft kan afvikle avancerede spil med flydende grafik i filmkvalitet.

Nu løfter Sony endnu engang spiloplevelsen til helt nye højder med Playstation VR, der byder på virtual reality til en pris, der er til at betale. I denne artikel ser vi nærmere på produktet, og undersøger desuden, hvordan anmeldere og eksperter bedømmer Playstation VR.

Playstation VR – virtual reality til din playstation

Playstation VR er de første virtual reality-briller på markedet til spilkonsoller, og eftersom Sony står bag, er de naturligvis beregnede til at bruges sammen med den nye PS4 spilkonsol. Ud over PS4 får du brug for tillægsprodukterne Playstation Camera og enten et sæt Move Motion Controllers eller en PS4 DualShock 4 Controller – alt afhængigt af, hvad du skal spille. Men så er du sådan set også i gang.ps-vr-briller

Playstation VR har medfølgende hovedtelefoner, indbygget mikrofon, gyroskop og accelerometre, og skal blot tilsluttes PS4’eren. Som vanligt med Playstation, er der tale om brugervenligt plug and play, og du skal ikke spekulere på drivere, software og andre besværlige ting.

Sony har gjort meget ud af brillernes udformning. De kan justeres på mange forskellige måder, og den perfekte balancering og tilpasning gør, at man ikke bemærker dem under brug. Og det er vigtigt. Hele formålet med Playstation VR er jo netop at ”suge” dig ind i spillet, så du glemmer alt omkring dig og bliver en del af den virtuelle verden. Der er allerede en del spil tilgængelige, der gør brug af de spændende nye muligheder, og brillerne er i øvrigt også udmærkede, når der skal ses almindelige film i ”storformat”.

Du kan se mere om de revolutionerende briller på Playstations egen hjemmeside her, hvor der også er animationer, trailere og videoclips, der giver dig en lille fornemmelse af, hvad du har i vente.


Test og anmeldelser af Sony Playstation VR

Sony er ikke først på markedet med virtual reality-briller, idet både HTC og Oculus allerede er ude med velfungerende modeller. Playstation VR udmærker sig dog ved en markant lavere pris end de to øvrige briller på markedet, og det oplagte spørgsmål er naturligvis, om kvalitet og ydelse så også er tilsvarende lavere.

For at finde svaret på det, har vi gennemgået en lang række tests og anmeldelser. I det følgende giver vi en kort opsummering af hver enkelt test, og vi linker desuden direkte til kilden, så du selv har mulighed for at fordybe dig.

Du kan her se en video som Playstation har lavet, hvor de præsenterer hvad der VR briller kan:


Det skriver medierne om Playstation Virtual Reality Brillerne:

Trustedreview.com
trusted-reviews
5 ud af 5 mulige stjerner

Det engelske magasin Trustedreviews.com beskæftiger sig med tests og anmeldelser af elektroniske produkter. Et sikkert kendetegn for magasinets artikler er grundighed, og det gælder også for testen af Playstation VR, der virkelig går i dybden. Og testpanelet er mildt sagt begejstrede!

Det bliver til 5 stjerner ud af 5 mulige. Der er blandt andet stor begejstring over den mekaniske kvalitet og de mange justeringsmuligheder, som gør brugen meget komfortabel – også selv om man bærer almindelige briller samtidigt. Trustedreview.com anbefaler uden tøven at udforske virtual reality med Playstation VR – ikke fordi det er det billigste alternativ, men ganske enkelt fordi det efter magasinets vurdering er det bedste produkt på markedet pt. Læs eventuelt hele testen her.


Techradar.com
techradar
4,5 ud af 5 mulige stjerner

”Det forjættede land for virtual reality på konsol”, mener amerikanske Techradar.com, der ikke lægger skjul på begejstringen over, at det nu er muligt at opleve virtual reality til en rimelig pris. De hidtidige løsninger fra Oculus og HTC er dyre i sig selv og kræver desuden dyrt computergrej for at kunne tages i anvendelse, mens Playstation VR åbner mulighederne op for enhver PS4-ejer.

Hos Techradar er man også meget tilfredse med det gode udvalg af understøttede spil og den ganske udmærkede performance. Det trækker en anelse ned, at det er nødvendigt med ekstraudstyr ud over selve brillerne, men det er trods alt også tilfældet med de øvrige produkter på markedet. Dommen bliver derfor 4,5 stjerner ud af 5 mulige – hvilket er mere end godkendt. Vil du have alle test-detaljerne med, kan du læse anmeldelsen her.

Her kan du se en hands on review og setup video, lavet af Techradar: 


Pcadvisor.co.uk
pcadvisor
Solid anbefaling

Hos britiske Pcadvisor.co.uk er testpanelet som flere andre steder imponeret over, at prisen for Playstation VR er så lav, som det er tilfældet, samt at brillerne umiddelbart kan bruges sammen med de 44 millioner PS4, der står rundt omkring i de små hjem. Pointen er, at der ikke kræves en dyr gamer-computer, for at opleve virtual reality.

Den lette vægt og gode pasform er også faktorer, der imponerer Pcadvisor.com. Den ultimative test er naturligvis afprøvning af gearet med rigtige spil, og her testes blandt andet ”Fair Point” og ”The London Heist” med stor succes. Konklusionen er, at den virtuelle verden er så fortryllende, at de enkelte små tekniske begrænsninger glemmes på et øjeblik, når adrenalinen koger i det altopslugende virtuelle univers. Hvis du vil læse mere, kan artiklen ses i sin fulde længde her.


Wired.co.uk
wired-magazine
8 ud af 10 mulige point

Selv om den digitale frontrunner Wired ikke finder, at Playstation VR lever helt op til billedkvaliteten hos de markant dyrere konkurrenter, er den engelske udgave af magasinet ikke i tvivl om, at disse briller skal have en høj karakter. Testpanelet oplever ikke, at Sonys produkt kvalitetsmæssigt mangler noget i forhold til konkurrenterne, og når det testes live med understøttede spil, glemmer man alt omkring sig.

En detalje, som også trækker karakteren op, er muligheden for at spille almindelige spil eller se film. Der er en regulær hjemmebiograf gemt i de små briller, som Wired.co.uk udtrykker det. Brillerne kan simulere skærmstørrelser helt op til 226 tommer, og det gør selv almindelige film til en slags virtual reality. Konklusionen fra Wired.co.uk er, at Playstation VR er markedets bedste bud på en virtuel reality-oplevelse, med mindre økonomien er ligegyldig. Læs eventuelt anmeldelsen i sin helhed her.

Her kan du se en præsentationsvideo lavet produceret af Sony PlayStation: 


M3
m3
8 ud af 10 mulige point

Det svenske magasin indleder sin anmeldelse af Sonys Playstation VR med at kalde brillerne for ”Intet mindre end en teknisk revolution”. Anmelderne hos M3 er ikke i tvivl om, at Sony med sit relativt prisbillige produkt er en af de producenter, der for alvor kommer til at trække underholdningsindustrien ind i den virtuelle verden.

Sammenlignet med konkurrenterne får man rigtig meget for pengene, vurderer M3, og testpanelet tøver da heller ikke med at tildele en topkarakter til produktet. Ikke alene er prisen markant lavere end alternativerne, men der kræves heller ikke dyrt high end computerudstyr for at kunne dykke ned i den spænende virtuelle verden. Læs hele teksten ved at klikke her.


Computerbild.de
computerbild
5 sikre stjerner

Det tyske magasin Computerbild tester med vanlig tysk grundighed, og der er ikke lutter roser til Sony Playstation VR. Blandt andet konstaterer det tyske testpanel, at billedkvaliteten og opløsningen ikke er helt så god som ved de bedste produkter på markedet. Til gengæld er konklusionen klokkeklar: Til prisen er denne virtual reality-brille suveræn, og der tildeles en topkarakter på fem sikre stjerner.

En af de ting, der undervejs imponerer testpersonerne, er den gode pasform. Playstation VR udmærker sig ved mange justeringsmuligheder, og så er brillen forholdsvis let i sin konstruktion. Brillen bliver naturligvis testet med en lang række spil, og her er konklusionen, at de små skønhedsfejl hurtigt glemmes, fordi det virtuelle univers hurtigt bliver levende og altopslugende. Du kan læse hele artiklen her.


Chip.de
chip.de
Klar anbefaling

Hos det tyske magasin Chip.de er testpanelet ikke blinde for, at Playstation VR har sine skønhedsfejl. Også her bemærkes det eksempelvis, at opløsningen ikke er fuldt på højde med de dyreste produkter på markedet. Men som hos flere andre anmeldere, vurderes det hos Chip.de, at disse småting mere end retfærdiggøres af den lave pris, som pludselig bringer virtual reality inden for rækkevidde for den almindelige forbruger.

Derfor får Sonys Playstation VR en klar anbefaling fra Chip.de, der i øvrigt fremhæver en lang række fordele ved produktet. Ud over den lave pris får man også allerede fra lanceringstidspunktet adgang til en lang række spil, der understøtter det spændende nye format. Installationen fremhæves også som decideret ”børnevenlig”, og komforten fremhæves også som et stort plus. Læs eventuelt hele artiklen, hvis du vil have detaljerne med.


Dn.no
dn-no
Ubetinget anbefaling

”Gør plads under juletræet”, skriver det norske magasin Dn.no, som spår, at virtual reality vil blive en megatrend. Magasinets testpanel finder, at Playstation VR ikke er helt billig, men erkender på den anden side, at alternativerne er væsentlig dyrere. Det er ikke gratis at være first mover, men allerede fra start er der en del spil til Playstation VR, og magasinet vurderer, at spiludviklerne vil stå i kø for at levere spændende oplevelser til systemet fremadrettet.

Ud over den ekstremt gode pasform er testpanelet hos norske Dn.no også begejstret for muligheden for at bruge Playstation VR-brillerne til almindelige 2D-spil og film. Det vurderes, at brillerne giver langt mere indlevelse og oplevelse, end man kan opnå med en almindelig tv-skærm. Alt i alt en klar anbefaling fra Dn.no. Læs eventuelt anmeldelsen i detaljer her.


Feber.se
feber
Dobbelt thumbs up

”En rigtig god oplevelse”, lyder det fra Feber.se, der har testet Sonys Playstation VR i kombination med spillet ”London Heist”. Den begejstrede anmelder tøver ikke med at give brillerne en anbefaling og endda med dobbelt thumbs up. Anmelderen medgiver, at opløsningen måske ikke er knivskarp, men det betyder angiveligt intet, når først handlingen går i gang.

Headsettet opleves som bekvemt at have på, og controllerne reagerer lynhurtigt. Den store fordel er, at man med Playstation VR kun behøver en almindelig PS4, mens de langt dyrere alternativer desuden kræver dyrt computer-udstyr ud over selve brillerne. Du kan læse artiklen her, hvor det også er interessant at se de mange kommentarer fra andre, der har oplevet Playstation VR.


Nyteknik.se 
nyteknik
Anbefalet oplevelse

Der er ingen tvivl om, at anmelderen fra det svenske magasin Nyteknik.se er duperet af virtual reality-verdenen, efter at have testet Playstation VR fra Sony. ”Ingen begriber den realistiske skala, uden at have prøvet det selv”, bedyrer han. Bedømmelsen er blandt andet baseret på PS4-spillet Ocean Descent med VR-understøttelse, hvor en angribende hvidhaj angiveligt næsten er mere realistisk, end man kunne ønske.

At opløsningen på Playstation VR er lidt lavere end konkurrenterne, er mest et spørgsmål om tal på et stykke papir, hvis man spørger anmelderen hos Nyteknik.se. I praksis er der tale om et ”japansk stykke ingeniørkunst”, der fungerer, og giver den eftertragtede indlevelse i oplevelserne. Dertil kommer naturligvis, at Sonys Playstation VR er en markant billigere løsning end de eksisterende løsninger fra HTC og Ocolus. Alt i alt en klar anbefaling fra Nyteknik.se – se eventuelt hele artiklen her.

Du kan her se en video med Austin Evans, der gennemgår VR brillen og fortæller hvad han synes om den:

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme